Estudi global sobre el retinoblastoma

Avui s’ha publicat un article a The Lancet Global Health per part de The Global Retinoblastoma Study Group. En aquest, s’analitza l’evolució i el pronòstic de 4064 pacients de retinoblastoma de 149 països al llarg de 3 anys. Hi han participat 260 centres de tot el món (també l’Hospital Sant Joan de Déu, amb el Dr. Català, la Dra. Correa i el Dr. Chantada). Les dades corresponen a pacients diagnosticats entre l’1 de gener del 2017 i el 31 de desembre del 2017. S’estima que la mostra representa la meitat dels pacients de retinoblastoma diagnosticats a nivell mundial durant el 2017.

Els resultats mostren com a països high-income (d’alts ingressos) el retinoblastoma és curable gairebé 100%, mentre que als països low-income (de baixos ingressos) la supervivència després de 3 anys és només del 50%.

L’estudi mostra la desigualtat en el pronòstic del retinoblastoma segons el país de procedència i evidència la necessitat d’una actuació a nivell nacional i internacional per desenvolupar programes de càncer infantil d’alta qualitat que permetin millorar la supervivència i reduir el patiment dels pacients.

Des de la fundació impulsem el desenvolupament de l’aplicació per a la detecció precoç del retinoblastoma que, sen’s dubte, contribuirà a la millora de la detecció a nivell global.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Tria:
Vols aplicar el teu donatiu a la deducció prevista en la legislació de l’IRPF?​

El formulari s'ha enviat amb èxit

Moltes gràcies!