Dia Històric

Dia històric per al retinoblastoma!

Avui, 1 de desembre de 2022 s’ha aprovat la proposta de resolució de la modificació del protocol de les revisions oftalmològiques pediàtriques, que pensem que suposarà una revolució en el diagnòstic precoç del retinoblastoma.

Passaran a ser als 0-30 dies-2mesos-4meses-6meses-7/9meses-12/15meses-18 meses- 2anys-3/4años-6años en comptes de l’interval actual de 0-30dies-12/15meses-2años. I els resultats s’inclouran a l’historial clínic.

Aquesta història té el seu començament en una trobada amb l’alcalde de Batea i Diputat del Parlament Sr. Joaquim Paladella, qui ens va oferir el seu suport i ens va concretar una trobada al Parlament de Catalunya amb la Diputada Assumpta Escarp i el Diputat Salvador Illa. De la trobada en va sortir la proposta de modificació de les revisions pediàtriques. En aquell moment ens vam posar en contacte amb el Dr Jaume Català, qui va fer arribar la nostra idea a diferents/es especialistes en oftalmologia, els quals van estar molt d’acord amb la proposta. Finalment vam obtenir l’aval de la Societat Catalana de Pediatria, qui va veure la necessitat de la modificació.

Després de passar els diferents tràmits Parlamentaris, la proposta ha arribat avui al debat de la Comissió de Salut on, defensada per la Diputada Elena Diaz, s’ha aprovat per unanimitat.

A partir d’ara caldrà fer el seguiment de l’aprovació de la proposta i de la seva posada en marxa, per després traslladar la proposta al parlament Espanyol i fer que aquestes revisions siguin una realitat a tot l’Estat.

Podeu veure la sessió (a partir del minut 32, té una durada de 12 minuts) aquí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Tria:
Vols aplicar el teu donatiu a la deducció prevista en la legislació de l’IRPF?​

El formulari s'ha enviat amb èxit

Moltes gràcies!